مصرف الکل در ابتلا به سرطانهای دهان (به غیر از لب)، حنجره، مری و به دلیل ایجاد سیروز الکلی احتمال بروز سرطان کبد را بالا میبرد.
از روشهایی برای پخت غذا استفاده کنید که نیازی به افزودن روغن
نداشته باشد. مانند تنوری کردن، بخارپز کردن و آبپزکردن.
در روشهایی مانند کبابکردن و بریانکردن از تماس غذا با دود
جلوگیری کنید. تماس غذا با دود میتواند منجر به تولید مواد
سرطانزا در غذا شود
رژیم غذایی روزانه افراد نقش مهمی در پیشگیری، بروز و درمان انواع سرطانها ایفا میکند.
مصرف چربی زیاد، غذاهای حاوی چربی اشباع شده و کلسترول را محدود کنید. رژیمیکه چربی آن بالاست میتواند خطر ابتلا به سرطانهای پستان، پروستات، کولون و رکتوم را افزایش دهد.
خطر سرطان گردن رحم در زنان سیگاری دو برابر بیشتر از زنان غیرسیگاری
است این خطر در افراد غیرسیگاری که در معرض دود سیگار هستند
نیز بالا است
مواد غذایی مختلف مانند شیر، کشمش،
بادام زمینی، پسته، دانههای روغنی،
حبوبات، برخی میوههای خشک شده،
سوسیس، نان گندم معمولی وقتی کپک
میزنند آلوده سم آفلاتوکسین
میشوندکه خاصیت
سرطان زایی آن به اثبات رسیده است
نانهای کپک زده که به مصرف تغذیه دام میرسند، باعث
ورود این سم به شیر گاو شده و با مصرف شیر آلوده، سلامت انسان به خطر
میافتد
مصرف روزانه میوهجات و سبزیجات،مصرف شیر کم چرب به لحاظ دارا بودن کلسیم و نیز استفاده از حبوبات به لحاظ داشتن منیزیم و ویتامینهای گروه B
از ابتلا به سرطان روده بزرگ پیشگیری میکند.
پرهیزاز مصرف مشروبات الکلی، پرهیز از استعمال سیگار و مواد مخدر، پرهیز از مصرف غذاهای سرخ شده، افزایش فعالیت فیزیکی مناسب به مدت 30 دقیقه در طول روز و پرهیز از چاق شدن از راه های مهم پیشگیری از سرطان می باشند .